Creme Brûlée

Ingredienser:
Til 6 personer
8 æggeblommer
140 gram sukker
2 vanillestænger
0,25 l. sødmælk
0,70 l. piskefløde
Lyst, fint rørsukker

Med et “manuelt” piskeris blandes sukker, æggeblommer og korn fra vanillestængerne stille sammen til det bliver hvidt (såen næsten da). El-piskeren er “forbudt”, da den pisker luftbobler ind i massen – og det går ikke.

Mælk og fløde røres i, hvorefter cremen stilles i køleskabet i en time.

Herefter fjernes skummet fra overfladen af cremen, og cremen fordeles i flade skåle. Cremen skal være ca. 2 cm. tyk. Bages i ovnen ved 120 grader (ikke varmluft) i ca. 45 minutter. Cremen skulle nu gerne have en “begyndende fast struktur” – sådan lidt youghurt agtig konsistens.

Nu stilles skålene med cemen i køleskabet igen – her skal de stå indtil kort før de skal serveres.

Umiddelbart inden servering, skal cremen “brændes”. Drys et tyndt lag sukker over cremen, og brænd dette med en gasbrænder. Grillen i ovnen kan bruges, men det bliver ikke helt så godt. Sukkeret skal brændes til det er lyst brunt.