Ingredienser:
2 kg friske muslinger
2 gulerødder
2 løg
2 porre
2 skiver citron
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
2-3 glas hvidvin
1/4 l piskefløde
1 lille håndfuld groft salt
Muslingerne renses i koldt vand tilsat salt, brug evt. en neglebørste til at fjerne tang m.v. Det er meget vigtigt, at alle muslingerne er hele og lukkede, åbne eller defekte muslinger skal kasseres. Gulerødder, løg og porre renses og snittes i ‘passende’ bidder (gulerødder og løg ca. 1/2 x 1/2 cm, porre i ringe af 1/2 cm) og svitses i olien (de skal ikke blive brune). Brug en rimelig stor gryde – der skal være plads til mere! Pres hvidløg i. Tilsæt vin (du kan evt. hælde et glas op til dig selv først) og citron. Når det koger godt, hældes muslingerne i (alt efter trosretning, kan de få et par ord med på vejen). Kom låg på. Muslingerne dampes i ca. 10 minutter. Undervejs kan gryden rystes lidt af og til. Når muslingerne er åbne, er de færdige. Tag muslingerne op, og tilsæt fløden. Når det koger, er suppen færdig, og kan hældes over muslingerne. Kun muslinger som er åbne må spises, lukkede muslinger skal kasseres.
Kilde: Oprindelig er opskriften fundet i Kogebog for ungkarle, men jeg har justeret den temmeligt kraftigt.