Ingredienser:
Til 4 personer
150 g bacon
1/4 liter madlavningsfløde
1/2 tsk groft salt
1/2 tsk friskkværnet peber
Evt. lidt revet muskatnød
2 hele æg
En håndfuld parmesanost
3 l vand
1 spsk goft salt
400 g pasta
Steg baconskiverne – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af. Kom fløde, salt, peber og evt. muskatnød på panden og bring det i kog. Bland æg og parmesanost sammen i en skål.
Imens koges pastaen. Når den efter 8-10 minutter er klar, dryppes den af i et dørslag og hældes derefter tilbage i gryden. Vend først den varme fløde og dernæst bacon og ægge-osteblanding i pastaen. Smag til og server straks sammen med resten af osten og tomatsalat.